niedziela, 27 czerwca 2010

Owsiankowa sałatka śniadaniowa

Przepis na tą sałatkę znalazłam w książce Agnieszki Maciąg. Podstawą są płatki owsiane namoczone w mleku z miodem i jogurt. Do tej mieszanki dodajemy dowolne owoce lub orzechy. Można też posypać cynamonem, wanilią czy przyprawą do deserów Kamisa. Ta dzisiejsza była robiona dla mojego syna, więc ma raczej proste dodatki.

Składniki ( na 1 porcję):
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 8 łyżek mleka
  • łyżeczka miodu
  • 2 - 3 łyżki jogurtu
  • małe jabłko
  • pół banana





Płatki zalewamy mlekiem i mieszamy z łyżeczką miodu. Odstawiamy na noc do lodówki. Rano dodajemy jogurt, pokrojone jabłko i banana. I już!
Na zdjęciu jest starte jabłko bez skórki, bo to dla mojego syna, ale ja zdecydowanie wole kawałki jabłka ze skórką.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz