wtorek, 22 czerwca 2010

Makaron z truskawkami

     
Klasyczny czerwcowy obiad z miętową nutą i chrupiącymi płatkami.


Składniki:
  • opakowanie makaronu pełnoziarnistego ( 400g )
  • 1,5 kg truskawek
  • duży kubeczek greckiego jogurtu
  • 250g serka waniliowego
  • cukier waniliowy
  • świeża mięta
  • płatki migdałów



Makaron ugotować z dodatkiem oliwy. Jeszcze ciepły wymieszać z posiekaną miętą.
Truskawki obrać z szypułek. Mniejszą część rozgnieść widelcem lub ubijakiem do ziemniaków, resztę pokroić na cząstki.
Jogurt wymieszać z serkiem i cukrem waniliowym.
Wyłożyć makaron na talerz, dodać truskawki, polać sosem i posypać uprażonymi na patelni migdałami.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz